Mijn naam is Jeroen Ulijn (1968). Ik werk inmiddels ruim 25 jaar in het onderwijs. In mijn loopbaan staat ‘Ontwikkeling’ centraal. Allereerst natuurlijk de ontwikkeling van de kinderen van de school . Daarnaast de ontwikkeling mijzelf én van de organisaties waar ik mij aan verbonden heb. Ik vind het belangrijk dat ik op mijn werkplek kan halen én brengen. Door op heel verschillende plekken te werken heb ik veel ervaring opgedaan met andere culturen. Dat heeft mij verrijkt in mijn ontwikkeling als mens en als professional. Ook buiten mijn werkomgeving ben ik als professional voortdurend in ontwikkeling, bijvoorbeeld door mijn studie Pedagogiek (MO-A en HKP+) en door het volgen van de opleiding Executive Master of Management in Education (MME) aan Tias school for Business and Society. 

Ik ben in 1992 gestart als leerkracht aan een school in een klein dorp. Na 6 jaar ben ik verhuisd naar Curacao, waar ik 3 jaar als leerkracht en intern begeleider heb gewerkt aan een school voor speciaal onderwijs. Vervolgens heb ik 5 jaar op de Nederlandse school in Singapore gewerkt, als leerkracht en intern begeleider. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt als locatieleider en vervolgens ben ik directeur geworden. Ik heb veel ervaring opgedaan in het Daltononderwijs en was enkele jaren voorzitter van de Daltonregio Zuid.

Naast het onderwijs hou ik mij vooral bezig met sport. Behalve dat sporten voor mij een goede uitlaatklep is, biedt het mij ook vaak metaforen voor de manier waarop (onderwijs)organisaties functioneren.  Dat geldt voor teamsporten (ik volg vooral het voetbal) waarin je samen streeft naar een goed resultaat, maar ook voor individuele sporten (ik doe zelf actief aan triatlon en ben zwemtrainer) waarbij je het beste uit jezelf wilt halen. Met name tijdens de lange afstandstriatlons die ik doe, leer ik mijzelf steeds beter kennen. Ik ben iemand die hoge, maar realistische doelen stelt en ik doe er alles aan om de eindstreep te halen. Ik ben ondernemend, flexibel, kan goed hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en ben daadkrachtig als dat nodig is. Verder vind ik het heel belangrijk dat er eigenaarschap is bij degenen die hun taak uit moeten voeren.